Succesvolle Persdag 3 mei !!

Just Once; ‘Slechts 1 keer’
vrijdag, 04 mei 2012 08:20
Door Carlie Spruijt / Foto’s Jan Lagendijk

‘Je passie gebruiken om geld op te halen voor het goede doel.’ Dat was het idee van Nicky van der Kuyp en Jasper Taconis. Wat op een terrasje in Gouda begon als een leuk idee, is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement: Benefietconcert ‘Just Once’ voor de stichting Amal. Tijdens de perspresentatie op 3 mei in het prachtige ‘Chizone’ wordt verteld hoe het plan is ontstaan, waar de opbrengst naar toe gaat en wat mensen van het concert kunnen verwachten.
Just Once

‘Van bescheiden idee tot groots project…’
Vol trots staat initiatiefneemster Nicky van der Kuyp tussen haar collega’s te soundchecken op het podium van het Event Center ‘Chizone’ in Scheveningen. De meerstemmige versie van ‘The greatest love of all’ van Whitney Houston galmt door het gebouw en is al van buitenaf te horen. Wanneer iedereen plaats heeft genomen in de zaal, opent Jasper Taconis de presentatie met ‘This is the moment’ uit de voor hem bekende musical ‘Jekyll and Hyde’. De toon is meteen gezet en de boodschap is duidelijk: dit wordt een show van hoog niveau! Na zijn performance betreden ook zijn collega’s het podium en neemt Nicky het woord. Ze vertelt hoe ze op het idee is gekomen om dit concert te organiseren en ze stelt de andere artiesten voor. De trots is van haar gezicht af te lezen als ze vervolgens haar moeder aankondigt die de oprichtster is van de Stichting Amal (wat ‘hoop’ betekent). Samen met Muhktar Ibrahim (lid van deze Stichting) vertelt ze over hun ervaringen met de stichting. Ze laten beelden zien van het weeshuis in Somaliland waarvoor geld nodig is en ze verzekeren iedereen ervan dat elke euro die wordt opgehaald, naar de kinderen in Somaliland gaat.

Tot slot wordt het promofilmpje getoond en zingen alle aanwezige artiesten het slotnummer. Wat mij daarbij vooral opvalt, is de chemie tussen hen en het plezier waarmee ze op het podium staan.‘Het is zo bijzonder dat er zoveel collega’s mee willen werken aan dit project,’ vertellen van der Kuyp en Taconis trots. ‘Het is volkomen belangeloos en men is bereid om de weinige vrije tijd die je hebt als artiest op te geven voor dit project’.

Ze hebben een indrukwekkende line-up van artiesten bij elkaar weten te krijgen. De namen op de folders liegen er niet om!  Op de vraag of er misschien een ‘Just Twice’ komt, geven de twee jonge musicalsterren bescheiden antwoord. ‘Daar durf ik niet van te dromen, maar dat zou zo fantastisch zijn!’ zegt Nicky. De trotse glimlach die aan het begin van de middag op haar gezicht te zien was, is alleen nog maar groter geworden. Ze is, samen met haar collega’s, vastbesloten om de zaal vol te krijgen!

Het concert  ‘Just Once’ zal plaatsvinden op maandag 21 mei in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het belooft een unieke, sfeervolle en feestelijke avond te worden, vol musical-, pop- en soulnummers.

Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl

www.musicalsites.nl
www.showbiznewz.nl
www.theaterparadijs.nl
www.lagendijkfotografie.nl
www.maxazine.nl
www.partyenconcert.nl
www.theaterhits.nl
www.kroll-fotografie.nl

Artiesten

Jasper Taconis, Nicky van der Kuyp, Monique Haveman

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *