Recensie: benefietconcert Just Once boeit

Woensdag 23 Mei 2012 www.musical-info.nl

Benefietconcert Just Once, dat maandag plaatsvond in theater Castellum in Alphen aan den Rijn, heeft zestienduizend euro opgehaald. Ongeveer 20 bekende artiesten haalden alles uit de kast om het publiek te entertainen met hun prachtige stemmen.
Door Marit Oosting

Nicky van der Kuyp en Jasper Taconis organiseerden het concert voor stichting Amal, nadat het idee ongeveer een jaar geleden was ontstaan tussen Nicky en haar moeder Monique Haveman. Haveman is voorzitster van de stichting die zich inzet voor een weeshuis in Somaliland. 

Van der Kuyp en Taconis wisten een aantal grote artiesten op het podium neer te zetten, die voor een spetterende show zorgden. De avond begon met een gevoelige ballad van Jeannine de La Rose, die onlangs haar album Pure Attention lanceerde. Daarna volgden enkele artiesten zoals Kim-Lian van der Meij, William Spaaij en Mariska van Kolck. Zij brachten muzieknummers die varieerden van musical tot gospel. Joke Kruijf bezorgde het publiek aansluitend kippenvel met haar nummer Think of me uit The Phantom of the opera. Vorige week vierde ze nog dat ze 25 jaar in het vak zit.

Duetten
Er werden niet alleen solonummers gezongen, maar ook een aantal mooie duetten van onder andere Linda Wagemakers en Tony Neef. Tijdens de Abba medley met Esmee van Kampen en William Spaaij begon de hele zaal mee te swingen. Tot het einde van de avond was het publiek geboeid. De band, onder leiding van Marco Braam zorgde voor een energiek geheel. Niet alleen waren Van der Kuyp en Taconis in staat om een aantal grote artiesten te strikken, maar ook de techniek wist vrijwillig een prachtig decor met passende lichteffecten neer te zetten. Dit werd in samenwerking met Storysound gedaan. 

De avond eindigde met een staande ovatie van het publiek waarna Haveman onthulde met haar dochter en Taconis het ingezamelde bedrag toonden. De opbrengst gaat volledig naar de stichting. Just Once gaf een nieuwe betekenis aan benefietconcerten. Van der Kuyp en Taconis gebruikten passie om geld op te halen voor het goede doel.

Gezien op maandag 21 mei, theater Castellum Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *