Over Stichting Amal

Stichting Amal zet zich in voor onderwijs aan kwetsbare kinderen in Somaliland, dat deel van Somalië waar al jaren geen oorlog meer is en waar wederopbouw voorop staat. Amal betekent Hoop.
Amal is opgericht in 2007 door 6 gedreven vrijwilligers en is gelieerd aan het officiële al 20 jaar opererende Amal NGO (Non Governemental Organisation).

Een van de vrijwilligers, Asha Houssain werkt in Somaliland voor Amal. Dat betekent dat er hele korte en directe lijnen zijn, dat Amal weet waar behoefte aan is. En nog veel belangrijker, dat elke euro bij de kinderen terecht komt. Geen strijkstok dus.

Amal heeft zich tot 2012 ingezet voor het weeshuis Xarunta Agoomaha te Hargeisa. De regering heeft deze ondersteuning nu overgenomen. Vanaf 2013 richt Amal zich op onderwijs aan zeer kansarme kinderen en jongeren op het platteland. Met het accent op meisjes. Concreet betekent dit dat er een basisopleiding taal en rekenen is en een aantal vakopleidingen Een vakopleiding is essentieel het is de sleutel naar werk en een inkomen.

Veel weeskinderen hebben een vakopleiding gehaald. 45 meisjes zijn gestart op het platteland. Veel meer jongeren staan nu te popelen om ook te mogen starten.

De vakopleiding die Amal mogelijk heeft gemaakt zijn:, administratie, kleding maken en koken..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *