Acties

Acties 2011

Geslaagde flessenactie Plus Koornneef te Gouda
In Gouda konden klanten van de supermarkt Plus Koornneef het bedrag van hun flessenbon ‘doneren’ voor de vakopleiding in Somaliland. De actie leverde €140,- op.
Nu zijn we nog € 860,- verwijderd van ons streefbedrag en dan kunnen we starten.
Juni 2011

Buizenactie van de gezamenlijke diaconieën levert maar liefst € 1000,- op voor de vakopleiding in Somaliland
De kerkelijke gemeenten (Hervormde gemeenten en Gereformeerde kerk) te Koudekerk a/d Rijn/Hazerswoude Rijndijk hebben via de buizenactie maar liefst een bedrag van € 1000,- ingezameld. De buizenactie houdt in dat zij circa 3 tot 5 weken achter elkaar hun inzamelingen bestemmen voor 3 doelen die een band hebben met de kerk of met de gemeente Rijnwoude. De stand van de inzamelingen wordt zichtbaar gemaakt in een buis vandaar de naam buizenactie. Ze kozen Stichting Amal als één van hun doelen. Het geld gaat Amal besteden aan de vakopleiding administratie en elektrotechniek voor jongeren.

De regering had toegezegd om de helft van de salariskosten te bekostigen. Helaas heeft de regering zich nu teruggetrokken omdat ze moeten bezuinigen. Amal probeert, als de nieuwe minister van onderwijs is aangetreden alsnog voor elkaar te krijgen dat zij een deel van de salariskosten voor hun rekening nemen. Maar daar gaat tijd over heen, intussen staan er kinderen te popelen om met de opleiding te starten. Deze bijdrage brengt ons dichter bij de kans om de salariskosten helemaal zelf te bekostigen. Namens de weeskinderen allen hartelijk dank voor uw bijdrage. Wij sparen verder om de resterende  € 1000,- die nodig is bij elkaar te halen.
Mei 2011

Jaarlijkse flessen actie uitgebreid naar Alphen
Er staat een collectebus naast de flessenautomaat, klanten
kunnen ervoor kiezen om hun flessenbon daarin te doen of niet. Een klantvriendelijke manier van geld inzamelen. Niemand vraagt je om geld, het gaat vaak om hele kleine bedragen en het kost de supermarkt ook geen geld. Dat is het concept van de flessenacties.
En dat al die kleine beetjes helpen bewijst de opbrengst steeds weer. Gemiddeld is de opbrengst in een aantal weken zo’n 400,00 euro.
Daar kunnen weer 3 jongeren een vakopleiding voor volgen.

Scholen acties: van Alphen tot Utrecht
De J.P. Sweelinck, de Groen van Prinsterer en de An Noer school hebben Amal al flink geholpen.
Leerlingen op de Sweelinck zamelden geld in  voor Amal bij de paascollecte.  Kinderen van de Groen van Prinsterer verkochten zelfgemaakte kaarten en gaven de opbrengst van de kerstcollecte aan Amal.  En de kinderen van de An Noer gingen in de Ramadan langs bij familie en vrienden om geld in te zamelen voor het weeshuis. Geweldig acties.
Nu is Amal het goede doel op basisschool de Boomgaard in Utrecht; kinderen trakteren met hun verjaardag de meesters en juffen niet maar doen geld in de goede doelen pot. Ook een geweldig idee.
Zo kunnen schoolkinderen veel voor de weeskinderen betekenen.

Wat is mooier dan dat: kinderen andere kinderen naar school helpen!

Acties 2010

5 mei markt.

Bekijk hier de fotos.

Acties 2009

Acties 2008

Benefietconcert voor Amal!!
Een aantal vorig jaar afgestuurde studenten van de Musicalacademie van het NME (Nederlands Musical Ensemble) vatten het plan op om na een jaar weer eens een optreden voor de trouwe fans, familie en vrienden te verzorgen. Laten zien hoe het ze vergaat na een jaar. De voorstelling werd “How About” genoemd. En het idee van een van hen Nicky van der Kuyp om er een benefietoptreden van te maken voor een weeshuis in Somaliland, van de stichting Amal sloeg aan. Waarom dan juist voor Amal, nou dichtbij huis, haar moeder is bestuurslid van Amal.
Waarom dan juist voor Amal, nou dichtbij huis, haar moeder is bestuurslid van Amal.
Het publiek werd getrakteerd op een geweldig optreden in het Erasmus college in Zoetermeer. Een echte theaterzaal compleet met techniek en alle ondersteuning. Theaterrestaurant Toussaint en Grandcafé Vrienden sponsorden de drankjes en de Turkse bakker Akal uit Alphen de hapjes. “How About” werd niet alleen een geweldige professionele show het bracht ook maar liefst € 1.000,00 en veel sympathie voor Amal op. Iedereen, alle artiesten, het publiek, vrijwilligers en donateurs heel erg bedankt voor jullie bijdrage. Het brengt ons doel; het realiseren van een vakopleiding weer een stukje dichterbij !!  Zie krantenbericht Witte Weekblad

[nggallery id=4]

Kaartenactie samen met Basisschool Groen van Prinsterer.
Nog een actieve en betrokken basisschool: zonder aarzelen stemden ze in met het idee om de kinderen tekeningen te laten maken voor het Weeshuis. Niets bijzonders een tekening zult u denken maar toch wel. Want een aantal tekeningen zijn geheel belangeloos voor het goede doel omgetoverd tot prachtige ansichtkaarten door Reclamebureau de Groep. Eerst hebben alle kinderen ook kennis kunnen maken met het weeshuis en ook hier waren de reacties heel lief en  hartverwarmend.
Na de herfstvakantie gaan de kinderen de kaarten verkopen aan familie en vrienden (3,00 voor een pakje van 5 kaarten) en de hele opbrengst gaat naar het weeshuis.  Er konden maar 20 van de 120 tekeningen een kaart worden. Een deel van de tekeningen hebben we geplastificeerd en die zijn met Asha meegegaan om daar aan de muur te hangen. Een idee van een van de leerlingen zelf; het was zo saai in de slaapzalen. Nu weer een stuk minder. Na de herfstvakantie kunnen een aantal kinderen trots hun eigen kaartje of dat van een vriendje gaan versturen!

Bekijk hier de fotos.

Het vertrek van een van de bestuursleden en de “Gouden Handdruk” actie.
Asha Houssain ons bestuurslid van het eerste uur, initiator van Amal besloot terug te gaan naar haar geboorteland Somalië. Een groot verlies voor Amal hier en iedereen die haar lief had. Maar tegelijkertijd betekent het ook dat Asha letterlijk en figuurlijk veel dichter bij het Weeshuis zit. Ze woont er nu in de buurt is daar ook direct actief geworden.  Zo kunnen we vanuit hier nog veel beter horen en zien wat de kinderen het meest nodig hebben.Voor haar afscheid hebben we een actie opgezet. Asha wilde geen afscheidscadeaus maar wel graag een bijdragevoor het Weeshuis. Want Asha wilde zo graag alle kinderen aan het eind van de Ramadan nieuwe kleren kunnen geven. En dat is gelukt!  Asha heeft een Gouden handdruk gekregen. Bijdragen van haar werkgever JSO, vele collega’s en relaties gaven gul. Ook de gemeente gaf Asha een cheque mee van € 500,00 ook als dank voor haar jarenlange inzet. Totaal kreeg Asha een gouden handdruk mee van € 3.500,00. Het krantenartikel geeft nog wat meer informatie. Na de Ramadan zullen we op de site laten zien wat Asha er mee heeft kunnen doen.

Bekijk hier de persfoto.

Basisschool houdt actie voor Amal!!
Begin 2008 hebben we alle kinderen van de Sweelinckschool in Alphen aan den Rijn verteld over het weeshuis. Alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 hebben we aan de hand van foto’s en verhalen laten zien hoe de kinderen daar leven en vooral wat de verschillen zijn met hier dat zorgde voor hele verrassende en hartverwarmende reacties. Met de kinderen van groep 7 en 8 konden we uiteraard over hele andere dingen van gedachten wisselen. Waarom zou je schooltafels en stoelen daar laten maken? Waarom is het voor deze kinderen zo vreselijk belangrijk om naar school te gaan. De kleintjes vonden het vooral erg dat ze geen gewone bedden hadden. Geweldig; wat een betrokkenheid!  De Paascollecte werd bestemd voor het Weeshuis en met elkaar brachten de kinderen en de school het prachtige bedrag van € 500,00 bij elkaar voor het weeshuis. Daar kunnen weer de nodige bedden van aangeschaft worden!

Bekijk hier de fotos.

Flessenactie Super de Boer weer succesvol.
Net als vorig jaar is ook dit jaar de flessenactie voor Amal bij Super de Boer in Hazersw oude Rijndijk weer een succes geworden.  Alle flessenbonnen van ongeveer een maand leverde maar liefst € 425,00 op.

30 April 2008
Voor het eerst was ook Amal op 30 april op de rommelmarkt van Alphen aan den Rijn te vinden. Het verkopen van zelfgemaakte Sambuce, een heerlijke Somalische lekkernij leverde behalve hele leuke reacties van mensen ook nog een bedrag op van € 225,00 op. Een bedrag om zeker gezien het slechte weer van die ochtend tevreden mee te zijn.

Acties 2007

Rommelmarkt ten behoeve van Amal
Het verkopen van tweede handsspullen op een zondagmarkt leverde € 300,00 op.
- De genodigden van het feest van een bevriend echtpaar van een van de bestuursleden, de familie van der Linde kregen de vraag om in plaats van een cadeau een vrijwillige bijdrage voor een goed doel mee te nemen. En dat zij de Stichting Amal een warm toedragen is duidelijk. Totaal doneerde Frans en Tineke € 1.600,00 voor het weeshuis. Een heel bijzonder, onvergetelijk en door iedereen zeer gewaardeerd gebaar!!
- Overtuigd door een goede relatie van Amal doneerde De Hervormde Gereformeerde Gemeente van Alphen aan den Rijn maar liefst € 1.000,00 aan het Weeshuis. Amal waardeert het in ons gestelde vertrouwen ten zeerste.
- Stichting het Graalhuis in Zoeterwoude reageerde op het krantenartikel over de flessenactie en deed vervolgens na geïnformeerd te zijn over het doel en de werkwijze van Amal een donatie van € 500,00 vanuit de opbrengsten van het kringloopwerk.
- Verder hebben er in 2007 behoorlijk wat familie en vrienden van een van de Amal medewerkers gedoneerd nadat ze geïnformeerd waren over Amal. Totaal leverde dat bij elkaar toch zo’n € 675,00 op. Alle gulle gevers nogmaals bedankt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *